Tvätt och skötselråd

Alpackaull  är av de finaste naturmaterialen i världen. Det är naturligt smutsavvisande tack vare dess fibrer. Kom ihåg att produkter av alpackaull inte behöver tvättas så ofta. Om plagget känns ofräscht, så räcker det med att skaka och vädra. Fläckar avlägsnas enklast med en fuktig trasa.

Bra för plagget och bra för miljön!

Om ni behöver att tvätta plagget och hålla det i perfekt skick bör ni följa dessa råd:

Att tvätta för hand:

Det bästa sättet att bevara ditt plagg är att tvätta för hand. Använd vatten vid 30° och en anpassat tvål för ylleplagg eller barnschampo. För att undvika krympning eller bindning, undvik kontakt med varmt vatten.  Tvätta försiktigt utan att gnugga plagget för att avlägsna smuts.

Efter tvättning, kläm plagget med händerna för att avlägsna överskott av vatten. Använd inte torktumlare eller torkskåp för att torka. Lägg plagget på en plan yta och det behåller den ursprungliga formen.

För att bevara den ursprungliga färgen på ditt plagg, undvik att torka det genom att utsätta det direkt för solen, torka det i skuggan.

Att tvätta i maskin:

Det fungerar också. Använd tvättprogram för ylleplagg och anpassat tvål for ylleplagg. Tvätta ensam eller med liknande färger. Använd inte torktumlare eller torkskåp för att torka. Lägg plagget på en plan yta och det behåller den ursprungliga formen.

För att bevara den ursprungliga färgen på ditt plagg, undvik att torka det genom att utsätta det direkt för solen, torka det i skuggan.

 

Efter dessa enkla instruktioner kommer ditt plagg att se ut som nytt under lång tid!